Gizlilik Politikası

    1. Gizlilik 

    muhasebevergi724.com olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVK Kanunu) uyarınca uymakla yükümlü olduğumuz yükümlülükler kapsamında hazırlanan işbu aydınlatma metni ve gizlilik politikasının amacı muhasebevergi724.com’a ait olan muhasebevergi724.com alan adına sahip web sitemizi ziyaret eden ziyaretçiler/kullanıcılar ile ilgili olarak, siteyi ziyaret ettikleri durumlarda kendi rızalarıyla paylaştıkları bilgilerin/verilerin işlenme süreçleriyle ilgili bilgilendirilmeleridir. 

    1. İşlenebilecek/Toplanabilecek Veriler muhasebevergi724.com’ ait olan web sitesini kullanan/erişen ziyaretçiler/kullanıcıların bu kullanım/erişim sırasında paylaşacakları ve tarafımızca işlenebilecek veriler; 

    2.1 Ziyaretçilerin web sitesini kullanırken kendi istekleri doğrultusunda, kendilerine yeni haberlerin bildiriminin yapılması ve danışmanlık hizmetinin detayı hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla sitenin her sayfasında karşılarına çıkacak olan ‘’iletişim formu’’ başlıklı sekme üzerinden ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası, unvan, şirket, bilgi talep edilen hizmet ve kişisel mesaja ilişkin bilgiler, 

    2.2 Ayrıca muhasebevergi724.com olarak hizmet aldığımız ( Google Analytics, Google Search Console, Facebook Pixel ) internet sitelerinin çerez kullanımı vasıtasıyla topladığı ve bizle paylaştığı bazı verilerdir. 

    – Çerez (Tanımlama Bilgisi) Kullanımı 

    muhasebevergi724.com olarak doğrudan web sitemiz aracılığıyla çerez kullanarak bir veri işleme süreci gerçekleştirmemekle birlikte, hizmet aldığımız internet siteleri aracılığıyla çerez kullanımı yapılarak bir veri toplama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. 

    2.2.1 Google Analytics 

    Kullanıcı/Ziyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, Kullanıcı/Ziyaretçilerin web sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır. Google Analytics Hizmet ve Koşullar sayfası : https://www.google.com/analytics/terms/tr.html 

    2.2.2 Google Search Console 

    Kullanıcı/Ziyaretçilerin Google arama motorundan hangi sorguları yazarak muhasebevergi724.com’a ulaştıkları bilgisini paylaşmaktadır. Google Ürünleri ile ilgili olarak Google’ın muhasebevergi724.com’a verdiği/sağladığı hizmet için gizlilik bildirimi ile ilgili bilgilerin yer aldığı url : https://support.google.com/analytics/answer/7105316?hl=tr 

    2.2.3 Facebook Pixel 

    muhasebevergi724.com olarak web sitemize giren kullanıcıların, dolaştıkları sayfaların bilgisini Facebook ile paylaşıyoruz ve bu bilgileri Facebook ve Instagram üzerinden reklam verirken kullanıyoruz. Basit bir anlatımla web sitemize giren kişilerin Facebook ve Instagram sayfalarında bizim reklamlarımızın gösterilmesi için Facebook a giren kişilerin bilgileri gönderiliyor. Facebook’un bize sağladığı hizmetler ile ilgili genel bilgilerin yer aldığı sayfa : https://tr-tr.facebook.com/help/562973647153813?helpref=faq_content 

    Sitemizi kullanan kişilere reklam vermemizi sağlayan Facebook kullanıcılarının reklam tercihleri hakkında bilgi sahibi olabileceği ve bu tercihleri belirleyebileceği url : https://tr-tr.facebook.com/help/247395082112892 

    Kullanıcı/Ziyaretçi olarak eğer çerez kullanımını önlemek istiyorsanız; 

    Chrome tarayıcılarda Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster… > Gizlilik > İçerik Ayarları > Çerezler > İstisnaları Yönet yolundan veya chrome://settings/cookies adresinden (yardım), Internet Explorer’ da Araçlar düğmesini ve ardından İnternet seçenekleri’ ni seçin > Gizlilik sekmesine tıklayın > Ayarlar bölümünden tüm tanımlama bilgilerini engellemek için kaydırıcıyı yukarı hareket ettirin ya da hepsine izin vermek için aşağı hareket ettirerek Tamam’ı seçin. 

    Firefox tarayıcılarda Seçenekler > Gizlilik > Geçmiş > Geçmiş için özel ayarları kullansın > Sitelerden çerezleri kabul et > Ayrıcalıklar yolundan veya about: preferences – privacy adresinden (yardım) çerezleri sitem için devre dışı bırakabilirsiniz. 

    iOS Safari > Telefonunuzda Ayarlar simgesine dokunun > Safari Çerezleri Engelle Her Zaman Engelle’ ye dokunun. > 5 dakika bekleyin ve uygulamayı açın. 

    Diğer tarayıcılar için, tarayıcınızın ayarlar bölümünden veya yardım bölümünden ulaşabilirsiniz. Çerez kullanımının önlenmesi internet sitelerinin kullanımı noktasında ilgili internet sitesinin tüm özelliklerinden yararlanamamayı veya eksik yararlanma sonucunu doğurabilir. Web sitesini kullanan kullanıcılarımıza siteye girişlerinde kullanım kalitesini arttırmak, site kullanımını kolaylaştırarak kullanımdan alınan faydayı arttırmak ve web sitemizi geliştirip güvenlik açıkları ihtimalini önlemek gibi amaçlarla kullanıcı/ziyaretçilerin web sitesine girdiklerinde ziyaret ettikleri/ulaştıkları bölümlere ilişkin verileri işliyoruz. muhasebevergi724.com, Kullanıcı/Ziyaretçilerin, siteye giriş yaptıkları andan başlayarak, iletişim formunu kullanmaları ve web sitesini kullanıcı/ziyaretçiler açısından daha fazla geliştirmek, sunduğu hizmetler hakkında kullanıcı/ziyaretçileri bilgilendirmek, hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini / şikayetlerini öğrenmek, web sitesini daha güvenli hale getirmek ve web sitesi üzerindeki hata/eksiklerin giderilmesi, yeni hizmetlerin tanıtımını yapmak gibi gerekçelerle yukarıda belirtilen nedenlerle topladığı veriler kapsamında sınırlı olmak üzere bir veri işleme süreci gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda veri sahibi kullanıcı/ziyaretçilerden, web sitesini ziyaret ettiklerinde/kullandıklarında işleyeceği verilere ilişkin açık rıza alacaktır. 

    Bunun dışında gerçekleşecek herhangi bir veri işleme süreci için ise muhasebevergi724.com, KVK Kanunu uyarınca ilgili kişinin rızası hilafına hareket etmeyeceğini ve rızasını aldıktan sonra bir veri işleme sürecine gireceğini taahhüt eder. 

    1. Veri İşleme Sebepleri ve Verilere Erişebilecek Kişiler 

    KVK Kanunu uyarınca verilerin işlenebilmesi için ilgili kişinin rızasının alınması gerekli olmakla birlikte bazı istisnai hallerde ilgili kişinin rızası olmasa dahi bu veriler işlenebilecektir. Bu haller; 

    1. a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi. 
    1. b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması. 
    1. c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması. 
    1. d) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması. 
    1. e) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması. 
    1. f) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması. 
    1. g) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması. 

    muhasebevergi724.com yukarıda bahsedilen amaçların gerçekleştirilmesi kapsamında verileri aşağıdaki kişilerle paylaşabilir. Web sitesi ziyaretçi/kullanıcıları bu hususta açıkça bilgilendirildiklerini kabul ederler. 

    Paylaşım yapılabilecek kişiler; 

    • Şirket iştirakleri, çalışanları, ortakları/hissedarları, yetkilileri, iş ortakları 
    1. Kullanıcı’ nın Verilere Erişim Hakkı Ve Talepler 

    Kullanıcı / Ziyaretçiler, KVK Kanunu tarafından kendilerine tanına hak/yetkiler çerçevesinde, muhasebevergi724.com’ e başvurarak kendileriyle ilgili: 

    • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
    • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
    • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
    • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
    • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, 
    • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
    • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
    • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
    • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler. 

    Kişisel veri sahibi kullanıcı / ziyaretçiler KVK Kanunu uyarınca muhasebevergi724.com’ e yukarıdaki taleplerine ilişkin olarak iletişim kanalları vasıtasıyla başvurabilir. Başvurular, KVK Kanunu’nun 13’ üncü maddesinin 2’ inci fıkrası gereğince, talebin niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde cevaplandırılır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, kurulca belirlenen tarifedeki ücret muhasebevergi724.com tarafından veri sahibinden alınabilir. 

    KVK Kanunu uyarınca muhasebevergi724.com talebi kabul edebilir veya gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde muhasebevergi724.com tarafından gereği yerine getirilecektir. KVK Kanunu uyarınca başvurunun veri sorumlusunun hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgiliye iade edilir. Ziyaretçi/Kullanıcı KVK Kanunu uyarınca muhasebevergi724.com’ a sağlamış olduğu bilginin tam, doğru ve güncel olduğu taahhüt eder ve bu taahhüde aykırılık oluşturacak bir durumun varlığı halinde tüm sorumluluk kullanıcı/ziyaretçilere ait olacak olup, muhasebevergi724.com’un herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır. 

    1. Kişisel Verilerin Saklanma Süresi ile Kişisel Verilere İlişkin Alınacak Önlemler 

    KVK Kanunu uyarınca, KVK Kanun’ u ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Bu hüküm kapsamında; 

    muhasebevergi724.com olarak işlediğimiz verileri 1 (Bir) yıl süre ile sistemimizde tutmaktayız ve akabinde iletişim formu ile tarafımıza ulaşan bilgilerin tamamı ve web sitesinin kullanımı ile toplanan veriler için, kanuni yükümlülükler saklı kalmak kaydıyla ilgili kişiden yeniden rıza alınmadıkça veya ilgili kişi gelişen bir danışmanlık süreci kapsamında veri işlenmesini gerektirmeyen bir hal olmadıkça, veriler silme yöntemi ile sistemden kaldırılacaktır. 

    KVK Kanunu uyarınca Veri sorumlusu; 

    1. a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, 
    1. b) Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, 
    1. c) Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorundadır. 

    Veri sorumlusu, kişisel verilerin kendi adına başka bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işlenmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilen tedbirlerin alınması hususunda bu kişilerle birlikte müştereken sorumludur. 

    Veri sorumlusu, kendi kurum veya kuruluşunda, bu Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmak zorundadır. Veri sorumluları ile veri işleyen kişiler, öğrendikleri kişisel verileri bu Kanun hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamazlar. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder. 

    muhasebevergi724.com bu kapsamda sayılan yükümlülüklerin tamamına uyduğunu taahhüt eder. 

    muhasebevergi724.com, işbu aydınlatma metni ve gizlilik politikasında güncel değişimlere göre değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bir değişiklik yaptığında bu değişiklikler web sitesinde ilan edildiği tarihte yürürlük kazanır. 

    muhasebevergi724.com Gizlilik Politikası 

    Web adresimiz: muhasebevergi724.com 

    Bu metin, üyelere ait bilgilerin kullanım ve saklanma koşulları konusunda üyeleri bilgilendirmek ve muhasebevergi724.com’un üyelere ait bilgileri koruduğuna dair yükümlülükleri yerine getirdiğini göstermek amacıyla hazırlanmıştır ve sadece muhasebevergi724.com’da yapılan işlemler, giriş yapılan datalar ve muhasebevergi724.com ile üyeler arasındaki e-posta trafiğini kapsar. Başka bir internet sitesi, şirket, üye ya da tüketici ile ilgili konular bu metnin kapsamına girmez. Bu metin zaman içinde güncellenebileceği için kullanıcılar tarafından periyodik olarak takip edilmelidir. 

    Kişisel bilgiler 

    muhasebevergi724.com, üyelerinin özel bilgilerinin gizliliğinden sorumludur. muhasebevergi724.com’a üyeler tarafından verilen bilgiler üyelerin onayladığı kişisel verilerin kullanımına ilişkin metin kapsamında, üçüncü kişi ya da kişilere satılamaz, verilemez. Üye olurken verilen bilgiler kesinlikle kimlik belirlemek üzere kullanılmayacaktır.  muhasebevergi724.com’da herkese açık alanlarda, bu alanlar, her ne kadar sürekli kontrol ediliyor olsa da kişisel bilgileri saklamak, üyelerin sorumluluğundadır.  

    E-ticaret yapan birçok web sitesi gibi muhasebevergi724.com’da da, üye siteyi her ziyaret ettiğinde IP adresi sistem tarafından otomatik olarak kaydedilir.  Birçok web sitesi gibi muhasebevergi724.comda, site kullanımının ve site içi faaliyetlerin devamlılığını takip etmek için bilgi toplamak amacıyla ‘çerez’ (cookie) olarak adlandırılan teknolojiyi kullanır. Çerezler, kullanıcının web tarayıcısı tarafından hatırlanan çok küçük boyutlu “tanımlama bilgisi” dosyalarıdır. muhasebevergi724.com’a reklam veren kurumlar da üyenin browser’ında yer alan çerezleri görebilirler. Üye browser’ını çerezlere kapattığı takdirde siteden tam performansla yararlanamaz. 

    muhasebevergi724.com; üye ve kullanıcılarına taahhüt ettiği hizmeti sağlamak, üyelerin site ve uygulamalarındaki deneyimlerini iyileştirmek, kişiye özel hizmetlerin belirlenip sunulmasını sağlamak ve üyenin kimlik bilgilerini ifşa etmeden bünyesindeki raporlamalar, infografik ve demografik veri tabanı oluşturmak için kişinin verdiği kişisel veriler de dahil olmak üzere üyelik bilgilerini ve kişisel verilere ilişkin kullanabilecektir. Üye ve kullanıcı iş bu Gizlilik Politikası kapsamında verdiği bilgilerin sitenin verdiği hizmeti sağlaması ve yukarıda belirtlilen amaçlar için kullanılmasına ve işlenmesine açıkça muvafakat etmektedir. 

    Üye’nin açık onayı üyeliğini gerçekleştirmesiyle başlar. Ancak her şartta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yer verilen istisnalardan herhangi birinin bulunması durumunda, bu istisnai durumun kapsamında kalan kişisel veriler üyenin açık rızası aranmaksızın işlenebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşılabilecektir. Bu ve bunun gibi mevzuatta yer verilen istisna durumlar dışındaki her durum için muhasebevergi724.com, üye ve kullanıcılarından aldığı bu bilgileri Kanun ve ilgili onay metni çerçevesinde kullanmak ve korumakla yükümlü olacaktır. Bu verilerin saklı tutulacağı süre ilgili mevzuat ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki düzenlemeler doğrultusunda yapılacak, bu verilerin yok edilmesi ve silinmesi konusunda da yine söz konusu düzenlemeler dikkate alınacaktır. 

    Çerezler 

    Sitemize yorum yaptıysanız adınızı, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlere kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar sizin rahatınız içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl sürecek. 

    Giriş sayfamızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez, kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır. 

    Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme tercihlerinizi kaydetmek için birkaç çerez de kuracağız. Giriş çerezleri iki gün boyunca dayanır ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca dayanır. “Beni Hatırla” yı seçerseniz, giriş bilgileriniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır. 

    Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız, tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez, hiçbir kişisel veri içermez ve yalnızca düzenlediğiniz makalenin posta kimliğini gösterir. 1 gün sonra sona eriyor. 

    Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik 

    Bu sitedeki makaleler gömülü içerik içerebilir (ör. Videolar, görüntüler, makaleler vb.). Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik, ziyaretçiler diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi davranır. 

    Bu web siteleri, hakkınızdaki verileri toplayabilir, çerezleri kullanabilir, üçüncü taraflara ait ek bir izleme ekleyebilir ve bir hesabınız varsa ve o web sitesine giriş yapmışsanız, gömülü içerikle etkileşimlerinizi izleme dahil olmak üzere bu gömülü içerikle etkileşimlerinizi izleyebilir. 

    Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak korunur. Bu, herhangi bir takip yorumunu ılımlı sırada tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz. 

    Web sitemize kaydolan kullanıcılar için (varsa), sağladıkları kişisel bilgileri de kullanıcı profillerinde saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adlarını değiştiremezler hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir. 

    Şartlar ve Koşullar 

    muhasebevergi724.com: FİRMAÜNVANI 

    muhasebevergi724.com: Web sitesini ifade eder. 

    Kullanıcılar web sitesine üye olmak istediklerinde ad-soyad, e-posta, kullanıcı adı, şifre bilgilerini vermektediler. Bu bilgilerin gizliliği KVKK kapsamında korunmaktadır. 

    muhasebevergi724.com  kurumsal üyelerinin menfaatleri doğrultusunda,aşağıdaki etik kurallara bağlı kalacağını tahahhüt eder. 

    muhasebevergi724.com üzerinden kayıt oluşturan kullanıcılar veya aktif üyeler beyan ettikleri materyallerinin doğru olduğunu kabul ederler. 

    muhasebevergi724.com  üzerinden yapılan başvurulara yanıt “Muhasebe Vergi 724” başlıklı email ile yapılır. Bu nedenle başvuru sahibi email gönderimini kabul etmiş sayılır. 

    muhasebevergi724.com  marka, hüküm ve koşullarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 

    muhasebevergi724.com  üyeleri ve üyelik başvurusunda bulunanlar bu hüküm ve koşulları kabul etmiş sayılır. 

Başa dön tuşu
× Nasıl yardımcı olabilirim? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday