EMEKLİLİK HABERLERİ

EMEKLİLİK HABERLERİ

Emeklilik haberleri ile yine karşınızdayız. Emekliyseniz veyahut emekliliğe yönelik haberleri merak ediyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

Emeklilikte Yaşa Takılma (EYT) gelişmeleri doğrultusunda Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, yaşa takılanlar ile ilgili yaptığı açıklamasında problemlere duyarlı olduklarını fakat bu durumun ülke için belli bir külfeti olacağını ifade etti. Bu durumla ilgili yapılan açıklamalar adına muhalefet partilere söz düşmediğini, gereken açıklamaların Cumhurbaşkanlığı tarafından gerektiği takdirde yapılacağını dile getirdi. EYT 50 yaşını tamamlamış kadın bireyler ve 55 yaşını tamamlamış erkek bireylerin 3600 iş gününü tamamlamış halde olmaları durumunda kapsam içerisindedir.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere dini bayramları kapsayan bu emeklilik ikramiyeleri 2018’den bu yana uygulamada olup, bu sene içerisinde de emekli vatandaşlara aynı şekilde ödemesi planlanmaktadır. Yaklaşmakta olduğumuz Ramazan Bayramı 13 Mayıs tarihini işaret ettiği için ikramiyelerin de bu doğrultuda beşinci ayın ilk günlerinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenmektedir. 2018 ve 2019 yıllarında 1000 TL olarak yatırılan ikramiye tutarının bu sene 1083 TL olarak revize edilmesi ve hesaplara bu tutar bazında yatırılması beklenmektedir.

2021 yılı itibarıyla emekli aylığı yıl bazında 2000 yılı evveli Sosyal Sigortalar Kurumu emeklilerinde  iki bin dört yüz yirmi TL olarak belirlemiş, minimum esnaf sanatkar BAĞ-KUR emekli aylığı 763 TL ve minimum tarım işçileri BAĞ-KUR maaşı ise 662 TL olarak belirlenmiştir.

Exit mobile version