COVİD-19’DA HUKUK ÇALIŞANLARI

COVİD-19’DA HUKUK ÇALIŞANLARI

Covid-19’da hukuk çalışanlarının durumu belli oldu. Türkiye genelinde vaka artışları sebebiyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanlığı’nın almış olduğu yeni karar doğrultusunda vaka sayılarının azaltılması hedefiyle 29 Nisan 2021 resmi tarihinden 17 Mayıs 2021 resmi tarihine kadar ülkenin tam kapanma adı altında sağlık tedbiri olarak sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Ana okulları, ilk, orta öğretim ve liselerde yüz yüze eğitime ara verilirken üniversitelerde de yüz yüze eğitimin bir süre daha uzaktan sürdürülmesine karar verilmiştir.

Hukuk Çalışanları Yasaktan Muaf Mı?

Banka ve kamu çalışanlarına dönüşümlü hizmet veyahut tam hizmet olarak verilen kararlarda hukuk alanında çalışan personelin akibeti de belli olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı bayram sürecini de kapsayan bu tam kapanma sürecinde yargı kanalında davası devam eden avukatların kısıtlamalardan muaf tutulacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgede belirtilen kısıtlamalardan ve yasaklardan muaf tutulacak meslek gruplarına avukatlar ve yüksek idari hakimler de dahil edildi.

Avukatların ve avukatlık büro stajyerlerinin; büro, adliye, iş yerleri, arabuluculuk ve kolluk bütün hizmet birimlerine görevlerini icra etmek üzere olan bütün girişimlere izin verileceği bildirilmiş olup genel hizmet usul ve esaslarında yasaktan muaf edildikleri açıklığa kavuşturuldu. Bu doğrultuda adalet ve hukuk çalışanlarının özellikle avukatlar ve avukatlık hizmeti veren stajyerlerin görevlerini icra etmeye devam edeceği, çıkışlarının iş yerleri, birimleri ve adalet sarayı gibi birimler olduğu sürece çıkışlarında herhangi bir mahsur görülmediği bildirildi.

 

Exit mobile version